A) Učenici-mladići B) Učenice-devojke
1. Ljubomir Milanović 1. Ana Bajić
2. Andrej Dorić 2. Isidora Vlček
3. Stevan Lukić 3. Aleksandra Đurin
4. Milan Latinkić 4. Jovana Filipović
5. David German 5. Olivera Nećak
6. Marek Stupavski 6. Miona Ilić
7. Vuk Vukmanović – snimatelj i fotograf 7. Tijana Krulj
8. Anita Stanković
9. Ines Cetenji
10. Milica Jelić

 

C) Profesori: D) Ostali izvođači-muškarci:
1. Radmila Rakin Martinović, direktor Škole 1. Svetozar Nešić, kompozitor i pijanista
2. Maja Ljubić-Skenderović, profesor Srpskog jezika i reditelj predstave 2. Nemanja Nešić, kompozitor i pijanista
3. Marko Suharevski, profesor Srpskog jezika i reditelj predstave  
4. Danijela Kličković, pomoćnik direktora, profesor Istorije muzike i producent predstave  
5. Nina Nikolov, pomoćnik direktora  
6. Nineta Avramović Lončar, rukovodilac Teoretskog odseka i profesor Kontrapunkta  

                Predstava je izvedena u četvrtak, 26. septembra, sa početkom u 19.30 sati u koncertnoj Sali MŠ „FFK“ koja je bila popunjena skoro do poslednjeg mesta, a prima 280 ljudi! U publici je bilo učenika velenjeske Škole, njihovih roditelja, ali i posetilaca sa strane, s obzirom da je naš mjuzikl bio uvršten u program „PipiDugaČarapa“ festivala! Tim pre je predstava došla do izražaja, s obzirom na tematiku u kojoj se mogu prepoznati i mlađi i stariji predstavnici bilo koje populacije. Za one koji srpski jezik ne razumeju dobro ili ga uopšte ne govore, rediteljka predstave – Maja Ljubić Skenderović – u saradnji sa članovima Slovenačkog društva prevodilaca, unapred je prevela libreto čitave predstave na slovenački jezik, tako da je mjuzikl bio titlovan i prilagođen svakom posetiocu.

                Izvođenju predstave prethodio je obilazak Škole „FFK“ uz stručno i ljubazno domaćinsko vođenje direktora, gdina Borisa Štiha (poseta sali za orkestarske probe, sali sa orguljama, sali za baletske probe, učionice za izvođenje teorijske nastave) u prepodnevnim satima, kao i duža tehnička proba (od 14–17 h). Imali smo potpuno podršku i saradnju naših domaćina, tako da su sve pripreme i zahtevi u vezi za izvođenjem mjuzikla bili ispunjeni, te smo puni dobre energije i želje da otpočnemo novu sezonu izvođenja mjuzikla s nestrpljenjem iščekivali, pripremajući se u sobama hotela „Paka“. Uvek dobra energija koju naša glumačka i rediteljska ekipa emituje kroz sadržaj mjuzikla, i ovog puta je odlično primljena uz veliki, srdačan aplauz i bis song koji smo na poklon dali uvaženoj publici – predstava je i dvanaesti put imala potpuni uspeh!

                Drugi dan boravka u Velenju bio je određen za upoznavanje posebnih lepota okruga Bistrica – Muzeja premogovništva Slovenije (Muzeja rudarstva) i veštačkih jezera koja su nastala kao posledica višedecenijskog slaganja tla usled iskopavanja ruda uglja, u čijoj zelenoj okolini je bio organizovan sedmodnevni festival „PipiDugaČarapa“. Obe posete su bile doživljaj za sebe – silazak na 180 metara ispod zemlje i hodanje rudarskim hodnicima uz istorijski pregled razvoja rudarstva i načina iskopavanja rude, kao i simulacija rudarske nesreće, vožnja rudarskim vozom i po jedan komad velenjskog uglja za uspomenu; kao i poseta festivalskom prostoru i sadržajima, spontano izvođenje songa „Haj, haj“ iz mjuzikla na jednoj od festivalskih bina, a nakon nastupa hora učenika MŠ „FFK“, samoručno pravljenje slatkih kuglica  i isprobavanje istih, a sve pod kišobranima, i konačno posete luna parku.  Završtek ovog dana bio je lep i svečan – zajednička večera sa našim domaćinima u hotelu „Paka“, prijatno veče u muzičarskom ćaskanju i muzičke dogodovštine, a za uspomenu pokloni koje su svi članovi novosadske delegacije dobili od prijatelja iz Velenja!

                Povratak kući, kao i odlazak, protekli su u kreativnom i dobrom raspoloženju, a bez ikakvih problema tokom puta ili prelaska granica. Puni nezaboravnih utisaka, imali smo dan predaha pre nego što smo se vratili uobičajenim obavezama.

Danijela Kličković

pomoćnik direktora