Muzička škola je brojnoj publici priredila program za pamćenje. Predstavili su se učenici – dobitnici laureata prvih nagrada na Republičkom takmičenju, Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, i drugih značajnih međunarodnih takmičenja.
Pred okupljenim prijateljima škole, ljubiteljima muzike, roditeljima, predstavnicima javnih preduzeća, ustanova i lokalne samouprave, nastupali su i učenici i nastavnici.
Takođe, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa tri direktorke koje su obeležile ovih 20 godina uspešnog rada i trajanja: Jadrankom Crnogorac, Draganom Petrović i Brankom Ivković-Petronić.

OMŠ u Grockoj je na drugom mestu u Srbiji po rezultatima učenika: iako mlada i mala, škola je jedna od najuspešnijih u državi. Ove godine škola u Grockoj je prema rezultatima učenika i plasmanu na Republičkom takmičenju na visokom 2 mestu među 77 muzičkih škola u čitavoj Srbiji.
Muzička škola nije propustila da se povodom jubileja zahvali svojim partnerima i saradnicima: dedeljene su zahvalnice i simboli škole nekadašnjim direktorkama škole, zatim predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima škola sa teritorije opštine Grocka , Centru za kulturu Grocka, Puls Radiju na medijskoj podršci, ali i brojnim pojedincima i porodicama koji su dali i daju značajnu podršku radu škole.
tekst: Zorica Atić