Pored večernjih koncerata svake večeri, u program Festivala smo ponovo uvrstili izložbu radova u terakoti kao veoma atraktivnu i izvanredno uklopljenu u ambijent našeg dvorišta. To su radovi mladih umetnika-vajara iz cele Srbije pod stručnim rukovodstvom mr. Marka Lađušića, profesora Beogradskog univerziteta. U sali škole je postavljena veoma zanimljiva izložba mozaika, udruženja Široka staza iz Zemuna.
Naša škola je preko cele godine, a ne samo povodom Festivala, centar zbivanja u muzičko-kulturnoj sferi. Brojni su koncerti, književne večeri i promocije tokom cele godine. Smotra stvaralaštva srpskih kompozitora, koja se u organizaciji naše škole tradicionalno održava svakog novembra već četri godine, predstavlja manifestaciju od velikog značaja ne samo za nas. U godini kad smo obeležavali sto godina od smrti velikog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca (1856-1914), u okviru Smotre organizovali smo tribinu uz učešće eminentnih muzikologa Sonje Marinković i Nebojše Todorovića. Mokranjac nam je svojim stvaralaštvom omogućio da na veličanstven način postanemo ravnopravan deo evropske muzičke baštine.
Grad Ub je poznat kao začetnik sportskih – fudbalskih talenata (Dragan Džajić, Dušan Savić i drugi), a naša škola je pravi rasadnik mladih muzičkih talenata. Festival je koncipiran tako da se svi instrumenti koji se uče u školi takmiče na Festivalu po kategorijama – razredima. Najveći uspeh za nas je to što na Festivalu redovno nastupi oko 40-50 dece iz naše škole, što je činjenica koja izaziva respekt s obzirom na ukupan broj učenika. Naravno, pored pojavljivanja na „domaćem“ terenu, ti isti učenici donose nam brojne nagrade sa raznih takmičenja širom Srbije i Evrope. Učestvovanjem na našem Festivalu afirmisao se veliki broj mladih muzičara, a neki su možda baš ovde, na Ubu, započeli svoje umetničke karijere.
Ovaj, 13. Internacionalni Festival muzike, okupio je preko 300 takmičara iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske, iz oko 40 škola, a mi ćemo dati sve od sebe da svi oni ponesu lepe utiske iz naše škole, grada Uba i Republike Srbije.