Mladen Jagušt predvodiće orkestar Filharmonije u interpretaciji Mocartove „Male noćne muzike“ i „Serenade za gudački orkestar“ Čajkovskog, kao i Bramsove „Prve simfonije“, saopšteno je iz filharmonije

 

 

Debitovao je sa Filharmonijom davne 1958. godine, a poslednji nastup bio je povodom njegovog 80. rođendana, 2004.

 

Za 51. zajednički koncert maestro je odabrao kompozicije koje su obeležile njegov lični i profesionalni razvoj.

 

– Mocartova „Mala noćna muzika“ je prvo delo koje sam svirao kao violista u gudačkom orkestru. „Serenadu za gudački orkestar“ Čajkovskog sam dirigovao pred kraj studija, a Bramsova „Prva simfonija“ me podseća na početak moje velike ljubavi. Zahvalan sam Beogradskoj filharmoniji na poverenju, poštovanju kao i na želji da se obeleži moj jubilej –  naveo je Jagušt povodom specijalnog koncerta sa Beogradskom filharmonijom.

 

Dirigent bogatog iskustva i poletne energije, Jagušt je tokom dugogodišnje plodne karijere razvio opsežan repertoar dela svih oblika muzičkog izražavanja iz različitih stilskih epoha: horsku a cappella muziku, kamernu orkestarsku muziku, simfonijsku orkestarsku muziku i vokalno-instrumentalna dela.

 

Bez obzira na to što je već duže vreme u statusu penzionera i u poodmaklim godinama, Jagušt je i dalje veoma aktivan kao dirigent.

 

Ulaznice za rođendanski koncert Jagušta u prodaji su na biletarnicama Beogradske filharmonije i Kolarca, kao i putem sajta Filharmonije.