U period od 24. – 30. marta 2014. godine održano je X Međunarodno takmičenje pod nazivom „Mladi virtuozi“ (Young virtuosos) u okviru Evropske zajednice muzičkih takmičenja za mlade (EMCY). Takmičenje je organizovano u tri discipline: klavir, klarinet i flauta u četiri starosne grupe. 

 

– “Takmičenje za najstariju kategoriju flaute, do 24.godine, u kojoj sam ja pobednik, odvijalo se u tri etape. U prvoj etapi izvela sam dela: Sonatu za solo flautu u a-molu K. Ph. E. Baha, i Paganinijev Kapris broj 11. u adaptaciji za solo flautu. U drugoj etapi svirala sam Sonatu „Undine“ za flautu i klavir, kompozitora Reineke, kompozitorke Ivana Stefnović delo „Za Irenu“, za solo flautu i P. C. Taffenell – Fantazija „über der Freischüty“. I u poslednjoj etapi odsvirala sam čuvenov Mozartov Koncert za flautu u G-duru, KV. 313. – rekla je Ana Kaličanin.

Internacionalni žiri su činili profesori Andras Adorjan(Mađarska), Georgi Spasov(Bugarska), Ljubiša Jovanovic(Srbija), Barbara Gisler-Haase(Austria) i Hyunim Yoon(Korea).