Muzički forum Trenta, čiji je osnivač profesor Alfred Star, prvi violinista Bečke filharmonije, prvi put je organizovan 2000. godine. U poslednjih dvanaest godina brojni profesori Bečke filharmonije upoznaju nadarene studente sa tradicijom svetski poznatog bečkog zvuka i muzike.  
UniCredit Bank Srbija poziva sve zainteresovane, da se prijave za učešće na ovom Muzičkom forumu i da steknu dragoceno iskustvo. Izbor polaznika će vršiti stručnjaci iz oblasti na koje će master biti fokusiran, a učešće i smeštaj na forumu su besplatni. Najbolji polaznici će imati priliku da svoje muzičko umeće predstave na dva koncerta u Sloveniji (Bovec i Trenta).
Kako bi se prijavili za učešće na Muzičkom forumu Trenta neophodno je da zainteresovani, uzrasta do 25 godina, do 30. aprila 2012. godine pošalju svoju biografiju, zajedno sa audio trakom ili CD-om koja sadrži snimak klasičnog ili romantičnog dela u trajanju do 15 minuta na jednu od adresa navedenih u prezentaciji u prilogu.
Nadamo se da će ova naša inicijativa, namenjena mladim umetnicima, izazvati interesovanje vaših studenata da se prijave za učešće i na taj način steknu dragoceno iskustvo.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Calibri“,“sans-serif“;
mso-bidi-font-family:“Times New Roman“;}

http://www.zmbss.org/doc/MuzickiForumTrenta.pdf