Prema njegovim rečima, u budžetu za narednu godinu obezbediće se novac za gradnju Muzičke i Baletske škole u jednom objektu na Bulevaru cara Lazara.

– Projektna dokumentacije je pripremljena i potrebno je samo obezbediti sredstva pa bi od sledeće godine mogli da počnu radovi, sa planom da zgrada bude završena do kraja sledeće godine. To bi bio jedan objekat za obe škole, a imali bi i jednu veliku halu za koncerte, koje bi se koristila i za potrebe grada – objašnjava Jelić za 021.

On kaže da gradnja neke druge škole za sada nije planirana u bližem roku, dodajući da su planovi da prva naredna bude nova Osnovna škola u ulici Pariske komune. Ova škola bi trebala da reši višegodišnji problem stanovnika tog dela grada, jer deca moraju da pešače do okolnih škola, neka i po nekoliko kilometra.

– Urbanističkim planom je predviđena škola, ali postoji nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Grad će uložiti sav napor da reši to pitanje, zatim napravi projekat i obezbedi novac  za gradnju. To je dugoročni proces za koji ne očekujem da će sledeće godine biti rešen, ali ćemo raditi na njegovom rešavanju – navodi on u izjavi za 021.

Jelić kaže da blok oko ulice Pariske komune nije jedini deo gde nedostaje osnovna škola, da je tu i Nova Detelinara gde je prethodnih godina došlo do povećanja broja stanovnika, pa i dece školskog uzrasta.