Projekat “Muzička soba” namenjen je deci starijoj od četiri godine, a privukao je 2012. godine više od 6.000 posetilaca. Aleksandra Popovska je učestvovala u tom projektu kompanije Zonzo i 2013. godine, kada se predstavila solo performansom za glas, klavir-igračku, ajped, Orfov instrumentarijum i elektroniku.

Kompanija Zonzo je, inače, dobitnik nagrade YAMA za 2012. godinu (The Young Audiences Music Awards), koju najinovativnijim muzičkim projektima za mladu publiku dodeljuje JMI – najveća nevladina muzička organizacija za mlade.

Aleksandra Popovska, rođena i odrasla u Lebanu u Srbiji, završila je Muzičku akademiju u Skoplju, a specijalističke studije u Holandiji.

Živi i radi na relaciji Makedonija-Holandija.

Početkom 2014. godine postala je član osnivačkog odbora Makedonske asocijacije za elektro-akustičnu muziku (MEMA), koja ima za cilj promovisanje te vrste muzike u Makedoniji. Među najznačajnijim aktivnostima MEMA je organizacija mini festivala „Zvučne imerzije“ u okviru 35. festivala savremene muzike u Skoplju „Dani makedonske muzike“, te koncerti u prostoru STEIM u Amsterdamu i u Muziekhuis u Utrehtu u oktobru 2014.

Aleksandra Popovska poznata je i kao pevačica kvarteta makedonskog multiinstrumentaliste Dragana Dautovskog, a proteklih godina učestvovala je i samostalno u različitim saradničkim projektima na niz festivala u Evropi i šire.

S obzirom da je odrasla u bivšoj Jugoslaviji, bila je pod širokim spektrom kulturnih uticaja. Glas koristi kao instrument, a na Balkanu je i poznata kao jedan od pionira takozvanih “proširenih vokalnih tehnika”.

Od početka karijere ne ograničava se muzičkim žanrovima i njen glas i muzika mogu se čuti i u popularnoj, rokenrol muzici, muzici inspirisanoj makedonskim tradicionalnim pesmama, u pozorišnim pretstavama, dokumentarnim filmovima, kao i u savremenim muzičkim formama (audio-vizualnim instalacijama, muzičkom teatru, improvizacijama sa elektronikom uživo…).

Iako je poznata pre svega po muzičkoj karijeri, Popovska je kao vizuelna umetnica učestvovala na niz festivala i izložbi, predstavljajući slike, crteže, digitalne radove, fotografiju, instalacije…