Marija Timotijević (1987, Prokuplje) je završila odsek za klavir SMŠ Kornelije Stanković u Beogradu. Diplomirala je na FMU u Beogradu, gde je završila i specijalizaciji u klasi prof. Jokut Mihailović. Pohađala je letnju školu klavira EPTA, kao i mnoge majstorske kurseve čuvenih profesora. Osvojila je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Prošle godine je bila laureat međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ i međunarodnog takmičenja „Slobomir“.
Dobitnica je više od dvadeset prvih nagrada na republičkom i međunarodnom nivou u Srbiji i inostranstvu, među kojima su Međunarodno takmičenje Petar Konjović,Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Festival muzičke omladine u Šapcu,Šopenijada, Takmičenje muzičkih škola Josip Slavenski, F. Šopen u Novom Sadu, Nikolaj Rubinštajn u Parizu, Pietra Ligure u Italiji i mnoga druga. Na Smotrama talenata muzičkih i baletskih škola Srbije je učestvovala od 1998. do 2003. godine.
Prvi nastup sa orkestrom je imala u trinaestoj godini sa dirigentom Angelom Šurevim, a nastupala je i sa dirigentima kao što je Le Fi Fi (Vijetnam). Nastupala je kao solista u Beogradu i drugim gradovima Srbije, kao i u Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Španiji, Francuskoj i drugim zemljama. Uzela je učešće na međunarodnom Maratonu klasične muzike u Sloveniji. Pod pokroviteljstvom ambasade Mađarske u projektu Liszt Ferenc učestvovala je u promociji dela ovog mađarskog kompozitora. Održala je niz humanitarnih koncerata, a osim solističkih nastupa neguje i kamerno muziciranje.
ULAZ JE SLOBODAN