Vojvođanski simfonijski orkestar, kao redovni učesnik Novosadskih muzičkih svečanosti, nastupiće poslednje večeri festivala i time zaokružiti ovogodišnji ciklus muzičkih događaja Nomusa.
S obzirom na činjenicu da se nalazimo u godini kada se obeležavaju dve značajne godišnjice, 130 godina od rođenja kompozitora Igora Stravinskog i 150 godina od rođenja Kloda Debisjia, orkestar je svoj koncert posvetio delima pomenutih velikana. Na programu su dobro poznata poema K. Debisija „Prelid za popodne jednog fauna“, kao i njegova ređe izvođena „Fantazija za klavir i orekstar“, u kojoj će solističku deonicu interpretirati naša ugledna pijanistkinja Rita Kinka. Pored premijernog izvođenja Fantazije, Vojvođanski simfonijski orkestar na čelu sa renomiranim meksičkim dirigentom Hesus Medinom, prvi put će u Novom Sadu izvesti i orkestarsku svitu „Žar-ptica“, Igora Stravinskog.

Informacije i prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021/452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i on-line putem web sajta www.muzickaomladina.org i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu.

Cena ulaznice: 500,00 dinara