U revijalnom delu Mokranjčevih dana nastupiće „Viva voks“

Predsednik programske komisije Darinka Matić Marović kazala je da jubilarni festival obavezuje da ovogodišnji program bude svečaniji i bogatiji, da se misli na publiku, ali da se ne odstupi od koncepcije koja je prisutna od prvih Mokranjčevih dana. 

– Posebno mi je drago što će se ove godine na Mokranjčevim danima natpevavati šest horova. Sve su to sjajni ansambli, oni su i nosioci različitih priznanja. To su horovi koji dolaze iz gradova u kojima je u svoje vreme i sam Mokranjac nastupao… Mislim da će ovogodišnji žiri imati težak posao – navela je ona.

Prema njenim rečima, o pobedniku će odlučivati nijanse. 

Žiri će činiti Darinka Matić Marović, Branka Radović i Vladimir Kranjčević. 

Pokrivitelji festivala su, između ostalih, Opština Negotin, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacja, EU, Sokoj, MTS, Dunav osiguranje. 

Stevan Stojanović Mokranjac (Negotin, 9. januar 1856 – Skoplje, 28. septembar 1914) bio je srpski kompozitor i muzički pedagog, klasik srpske muzike, njena najistaknutija ličnost na prelazu iz XIX u XX vek, zaslužan za uvođenje srpskog nacionalnog duha u umetničku muziku.