U jednoipočasovnom muzičkom programu smenjivaće se najbolji mladi solisti, praćeni velikim simfonijskim orkestrom koji je za ovu priliku sastavljen od samih učenika škole, izvodeći koncerte Mocarta, Sen-Sansa i Vivaldija.

U drugom delu programa, učenicima će se pridružiti proslavljeni beogradski kompozitor Aleksandar Simić, koji se odazvao pozivu Obrada Nedeljkovića direktora škole Stanković koji je široj kulturnoj javnosti poznat i kao umetnički rukovodilac jednog od najrenomiranijih ansambala u zemlji, čuvenog orkestra Dušan Skovran.

Iako je i sam još uvek mlad, Simićeva muzika se već decenijama izvodi po koncertnim dvoranama širom sveta, a veliki broj kompozicija nastao je po porudžbini i u saradnji sa institucijama kao što su Vatikan, Ruska Federacija, Ujedinjene nacije, Jad Vašem ili NASA.

Ovakav vid saradnje između najmlađih umetnika i onih internacionalno etabliranih, pokušaj je ove pedagoške institucije da na još jedan način podigne standarde muziciranja i muzičkog usavršavanja svojih đaka, i da na taj način dá sopstveni doprinos podizanju ukupnih kriterijuma kada je u pitanju muzički život prestonice.

Simić ovaj neobičan koncert najavljuje kao priliku da talentovani muzičari  izvuku najbolje iz sebe

– Ovi mladi,i, fenomalno disciplinovani  ljudi će već za koju godinu predstavljati deo muzičkog establišmenta ove sredine. Na nešem koncertu će biti u prilici da demonstriraju koliko su već u stanju da pruže. Nadamo se da će to poslužiti kao ozbiljan podstrek i inspiracija i za ostale muzičke škole i fakultete. Jedan jedini način da svi budemo bolji je da se konstantno takmičimo – boreći se da izvučemo ono najbolje iz sebe – kazao je Simić