Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić,  raspisao je konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za uspehe postignute na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2014. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su 2014. godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Standardima za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kriterijumima za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje je usvojio Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta.

Najniža nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara dodeljuje se osvajačima trećih mesta na republičkim takmičenjima, dok pobednici svetskih takmičenja dobijaju najviše nagrade koje iznose 200 hiljada dinara.

Tekst i propozicije konkursa dostupni su OVDE.

Prošle godine, po ovom osnovu, Ministarstvo omladine i sporta je nagradilo više od 1100 srednjoškolaca iz cele Srbije.