97. ROĐENDAN DŽEZA U AKADEMIJI 28, jedinstvena je kulturna manifestacija u svetu, kojom se tradicionalno u Klubu Akademije 28, već osam godina zaredom, proslavlja dan kada je izdata prva džez ploča.

Ovaj dvodnevni festival ranog džeza-diksilenda, ove godine zasluženo nosi epitet međunarodni, jer će pored imena domaće džez scene, po prvi put na ovim prostorima, EKSLUZIVNO, nastupiti norveški džez sastav NORSK LINIE – zvezde ovogodišnjeg ROĐENDANA DŽEZA U AKADEMIJI 28. (http://norsklinie.com/)

Tradicionalno, nosioci glavnog festivalskog programa su Belgrade Dixieland Orchestra, pored kojih će nastupiti i kvartet profesora džeza – JAZZ PRO KVARTET, kao i naši najmlađi džezeri iz muzičke škole „Stanković“.

Ove godine, u vidu pratećeg programa festivala pod nazivom JAZZ KNJIŽARA, posetioci će imati prilike da kupe tematski orijentisana izdanja koja se tiču džeza, ali i muzike uopšte. U okviru JAZZ KNJIŽARE predstaviće se Izdavačka Kuća Clio Beograd i Utopija Izdavastvo.

Festival ranog džeza, ROĐENDAN DŽEZA održaće se i ove godine u Klubu AKADEMIJE 28 (NEMANJINA 28), 26. i 27. februara, sa početkom u 20h.

Logičan nastavak festivala, kao i ciklusa džez koncerata – JAZZ FEBRUAR u AKADEMIJI 28 predstavljaju još dva dodatna koncerta:
28. februara od 22h nastupiće Jovan Maljokovic a 1. marta Katarina Jurić Kvartet (Hrvatska) uz goste: Blues Brothers&Sisters Big Band (15 muzičara na bini).

ULAZ NA FESTIVAL KAO I NA SVE PRATEĆE PROGRAME JE BESPLATAN! Telefon za rezervacije: 3619 342

Tokom prethodnih godina, na festivalu džeza u Akademiji 28, nastupilo je preko 30 različitih izvođača, iz zemlje i iz inostranstva, a oko 1.000 ljudi poseti festival svake godine.