About ŠKOLA ZA OSNOVNO MUZIČKO OBRAZOVANjE "PETAR STOJANOVIĆ"

This author has not yet filled in any details.
So far ŠKOLA ZA OSNOVNO MUZIČKO OBRAZOVANjE "PETAR STOJANOVIĆ" has created 164 blog entries.

14. FESTIVAL

Smotra stvaralaštva srpskih kompozitora 1

Ove godine učestvovalo je oko 50 učesnika, najviše iz naše škole. Opet se pokazalo da kad se organizuje tajno glasanje stručnog dela publike, ne izostaje sasvim objektivan i očekivan rezultat.

Smotra stvaralaštva srpskih kompozitora 2

Treće poluvreme Smotre se odigravalo u Beogradu, nagradni koncert i predstavljanje najboljih izvođeča u Galeriji ART GET Kulturnog centra Beograda.

Gostovanje studenata u nasoj skoli

Lep koncert - gostovanje studenata FMU iz Beograda u našoj školi.
Momčilo Petrović, Aleksandra Stanković, Žarko Golubović, Marina Bogdanović, Severin Filipović.

 

Peta smotra stvaralastva srpskih kompozitora

U okviru Treće smotre stvaralaštva srpskih kompozitora, a u organizaciji Muzičke škole iz Uba koncert-majstor ansambla opere Edit Makedonska iz Beograda izvela je prvi put posle 97 godina drugi stav Drugog koncerta za violinu u G-duru Petra Stojanovića koji do sada nije javno izvođen u Srbiji. Predhodno izvođenje bilo je 1916. godine u Pragu, a svirao je češki violinista Jan Kubelik.

Slobodan Pandurović (1949 – 2015)

Nedavno nas je napustio naš kolega i saradnik Slobodan Pandurović, i tim povodom smo održali u sali škole komemorativnu sednicu uz prigodan program. Da se ne zaboravi, evo i njegove kratke biografije:
Rođen je 28. maja 1949. godine u Valjevu. Srednju muzičku školu „Stanković“ završio je u Beogradu, a zatim nastavio studije u Sarajevu i Beogradu. Proveo je čitav život na muzičkom obrazovanju mladih generacija, najpre u ubskoj Osnovnoj školi „Milan Munjas“, a potom u ŠOMO „Petar Stojanović“ gde je obavljao dužnost direktora škole skoro čitavih šest godina, od 1997. do 2003. godine. Slobodan Pandurović ostavio je dubok trag u negovanju horskog pevanja na Ubu: uspešno je dugo godina rukovodio Crkvenim horom, kao i horom KUD-a „Abrašević“. Takođe je bio i vođa nekoliko orkestara, za koje je aranžirao muziku. U muzičkoj školi, pred kraj pedagoške karijere, predavao je solfeđo i uspešno vodio predmet orkestar. Tim svojim radom doprineo je širenju muzičke kulture, ne samo na Ubu nego i šire.
Muzika je bila njegova najveća ljubav i preokupacija u životu. Nije prošao ni jedan koncert koji smo organizovali u školi, a da on nije bio prisutan. To je, pored svog prirodnog zanimanja za muziku, smatrao i svojom vrhunskom radnom obavezom.
Direktor muzičke škole je bio u najtežem periodu – za vreme sankcija, nato bombardovanja i zemljotresa koji je pogodio, pored Mionice, i ovaj kraj. I pored svih teškoća, u Muzičkoj školi su, za vreme njegove uprave, značajno unapređeni materijalno-tehnički uslovi nastave. Zahvaljujući njegovom zalaganju, danas imamo rešeno grejanje u celoj školi, kao i značajna uređenja i unapređenje školskog prostora.
Slobodana Pandurovića danas nema više sa nama. Smrt ga je otrgla u trenutku kada je trebalo da uživa u svojoj zasluženoj penziji, i da se posveti stvarima koje je najviše voleo: pecanju i unucima, porodici i prijateljima. Neka mu je večna slava i hvala...

Mala radionica velikog srca

Ovako smo imenovali našu malu izvedbu u ubskom vrtiću, mali početak jedne velike saradnje sa nama dragim malim i velikim drugarima!!

Smotra srpskih kompozitora

Rok za prijave je do 25. oktobra 2015. godine.
Detalje možete videti na adresi:
www.petarstojanovic.edu.rs

Ubske večeri

Primer saradnje: Kulturni centar - Gradska biblioteka - Muzička škola.

Ubske večeri

U okviru Ubskih večeri, u ponedeljak u 21:00 sati druga pred-premijera muzičko-poetsko-scenskog projekta „U potrazi za dušom“ autora Vladimira Đenadera. Program izvode profesori muzičke škole sa svojim gostima.
Dobro došli!!