About OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA ,,MILOJE MILOJEVIĆ"

This author has not yet filled in any details.
So far OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA ,,MILOJE MILOJEVIĆ" has created 109 blog entries.

Koncert učenika u OŠ „Sveti Sava“

U utorak, 03. 03. 2015. godine sa početkom u 17 časova održan je Koncert učesnika Republičkog takmičenja u Svečanoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Vrčinu. Nastupili su učenici klase Milice Kovačević - Tijana Stanić, Dajana Stanić i Milica Mitrović i Vanja Teofilović iz klase Katarine Farkaš. Učenici su izveli programe sa kojima će nastupiti na ovogodišnjem Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije, koji se održava od 17 - 29. marta 2015. godine u Beogradu. Koncertu su prisustvovali i učenici 6/3 odeljenja Osnovne škole i po završenom koncertu su izneli svoje sugestije, pohvale i kritike. Koncert je protekao u prijatnoj atmosferi i po svom završetku prerastao u jedno lepo i konstruktivno druženje kakvih će, nadamo se, biti još više u budućnosti.

Koncert „Deca deci“

U četvrtak, 12. marta 2015. godine u svečanoj sali OŠ „Mića Stojković“ učenici Osnovne muzičke škole priredili su koncert za drugare iz Umčara pod nazivom „Deca deci“.
U punoj sali i veseloj atmosferi našim učenicama dobrodošlicu su poželi Snežana Dabić, direktor škole, svi nastavnici i učenici kako iz matične škole tako i iz područnih odeljenja. Pored nastupa naših učenika sa publikom se razgovaralo i o pravilima ponašanja na koncertu klasične muzike, što je sam događaj podiglo na jedan viši nivo.
Na divnom polukoncertnom klaviru predstavile su se naše učenice, koje se pripremaju za predstojeće Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije: Tijana i Dajana Stanić i Milica Mitrović, učenice klavira iz klase prof. Milice Kovačević; Jovana Zurovac i Anđela Stefanović, učenice flaute iz klase prof. Aleksandre Stevanović i Vanja Teofilović, učenica klavira iz klase prof. Katarine Farkaš.
Nakon koncerta i divnog druženja ostaju obećanja da ćemo češće dolaziti i nastupati kako bi ovakve susrete pretvorili u tradiciju.

Cvetovi iz bakine bašte

U petak, 6. marta 2015. godine, otvorena je izložba „Cvetovi“ beogradske umetnice Galine Adomski-Todorović, u Rančićevoj kući u Grockoj. Prigodnim muzičkim programom otvaranje ove prolećne izložbe uveličali su učenici naše škole: Vukašin Đurđević, Tara Stojanović i Luka Đorđević – violinisti, Nevena Stefanović i Jovana Kurbalija – violončelistkinje, Anđela Stefanović i Jovana Zurovac – flutistkinje i Andreja Bracanović – klavir.

3. Internacionalni festival harmonike „Meh-fest“, Beograd

U nedelju, 15. marta 2015. godine, na 3. Internacionalnom festivalu harmonike „Meh-fest“, koje je održano u Beogradu, nastupili su učenici iz klase prof. Dragana Stanojevića ostvarivši sledeći plasman:
- Stefan Lazarević, učenik 5. razreda – 1. nagrada
- Nikola Lazarević, učenik 6. razreda – 2. nagrada
Čestitamo učenicima i njihovom profesoru na izuzetnom plasmanu!

Binički

Nastup učenika naše škole na takmičenju „Binički“

Kao i svake godine naši talentovani i vredni učenici nastupili su na takmičenju „Binički“ u Beogradu.
Najpre su u utorak, 24. februara 2015. godine, nastupili učenici violončela iz klase prof. Kristine Dimić, osvojivši sledeće nagrade:
1. Magdalena Antić, 1. razred – 2. nagrada (88 bodova)
2. Mihajlo Ignjatović, 1. razred – 3. nagrada (78 bodova)
3. Nevena Stefanović, 3. razred – 2. nagrada (81 bod)
Klavirska saradnja: prof. Bojana Vujašković

U sredu, 25. februara 2015. nastupila je Vanja Teofilović, 4. razred klavira iz klase prof. Katarine Farkaš, osvojivši 3. nagradu sa 76 bodova.

Čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicima na ostvarenim rezultatima!

Izložba „Crteži i objekti“ Slobodana Stefanovića u Rančićevoj kući

Pozivamo Vas da u petak 13. februara 2015. godine u 18 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe pod nazivom "Crteži i objekti" autora Slobodana Stefanovića, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9 u Grockoj.


Na otvaranju izložbe nastupaju učenice Muzičke škole Grocka koje se pripremaju za Republičko takmičenje:
1. Tijana Stanić, 2. razred klavira, klasa prof. M. Kovačević
2. Milica Mitrović, 3. razred, klasa prof. M. Kovačević
3. Dajana Stanić, 3. razred klavira, klasa prof. M. Kovačević
4. Anja Milenković, 3. razred klavira, klasa prof. M. Kovačević
5. Vanja Teofilović, 4. razred klavira, klasa prof. K. Farkaš

By | februar 13th, 2015|Razno|Nema komentara

Svečana Svetosavska akademija 2

27. januar 2015. godine

Nastup na otvaranju izložbe “S’one strane duge“

U petak, 30. januara 2015. godine, u galeriji Centra za kulturu Grocka – u Rančićevoj kući, otvorena je izložba 27. radova u digitlnoj tehnici „S'one strane duge“, beogradskog umetnika Zorana Tenšića.
Publiku iz Beograda, umetnikove prijatelje, zadivila je vanvremenska lepota stare porodične kuće i način na koji su se slike uklopile u specifičan galerijski prostor. Prigodan muzički program izveli su učenici naše škole. Prisutne su iznenadili svojom virtuoznošću mladi izvođači:
- Mihajlo Ignjatović, 1. razred violončela, klasa prof. K. Dimić
- Jovana Zurovac, 2. razred flaute, klasa prof. A. Stevanović
- Dimitrije Škodrić, 1. razred harmonike, klasa prof. D. Stevanović, i
- Anđela Stefanović, 4. razred flaute, klasa prof. A. Stevanović

Svečani Svetosavski koncert

U ponedeljek, 26. januara 2015. godine s početkom u 18 časova, održan je svečani Svetosavski koncert, na kojem su nastupili pobednici školskog takmičenja (održanog 22. 12. 2014. god.) – po razredima i instrumentima.
Škola je ostvarila saradnju sa zanatskom i umetničkom radionicom Taurisio, koja je nagradila učenike sa najboljim rezultatima u okviru sledećih instrumenata: violine, violončela i gitare, a škola je prigodnim poklonom nagradila najbolje učenike harmonike, flaute i klavira. Nagrade, kao i diplome najboljim učesnicima školskog takmičenja uručene su na svečanom koncertu.

Novi izgled izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole u Vrčinu

Krajem decembra 2014. i početkom januara 2015. godine adaptiran je i opremljen prostor izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole, koji se nalazi na drugom spratu OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu. Sredstva za radove i opremu obezbeđena su od strane Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, dok su u radovima učestvovali i zaposleni škole.
U radnoj i veseloj zimskoj atmosferi sa novim nameštajem, okrečenim zidovima i raznim muzičkim detaljima i ukrasima škola je zablistala i spremna dočekuje svoje učenike i početak 2. polugodišta.

By | februar 4th, 2015|Razno|Nema komentara