GALIS portal je namenjen svim školama u Republici Srbiji, za lakši ulazak u informacioni sistem, za pronalaženje željene škole, kao i za objavljivanje raznih vesti po želji.

ULAZAK U GALIS

Ulazak u GALIS informacioni sistem se vrši preko padajućeg menija Škole po opštinama, gde odabirom opštine pa škole ulazite u GALIS.

UNOŠENjE VESTI

 1. Uđite na portal preko galis.rs .
 2. Unesite u polja korisnik i lozinka podatke koje ste dobili od autora i kliknite na taster ulaz.
 3. Kada se otvori administracija sajta izaberite opciju vesti ako hoćete da editujete već unete ili na Dodaj Vest ako želite da dodate potpuno novu vest.
 4. Unošenje nove vesti se vrši popunjavanjem ponuđenih polja.
  • Prvo se bira datum objavljivanja (u ponudi je uvek aktuelni datum),
  • Iz padajućeg menija birate grupu vesti,
  • Unosite naziv vesti po kojoj će vest biti prepoznatljiva,
  • U prvom delu za tekst unosite vest, a ako je vest dugačka bolje je u prvi deo teksta uneti početak a u drugom delu ostatak vesti,
  • Unos slike se vrši preko dva zadnja polja za manju i veću sliku,
  • Unos video zapisa u delu sa tekstom se vrši tako što se u paleti za formatiranje aktivira zadnja ikona < > koja znači Insert Embed Code. Kopirati sa Youtube kod za ugrađivanje koji se nalazi ispod prozora za video,
  • Na kraju posle unosa pritisnite taster Unesi da bi vest bila snimljena i preko gornjeg linka Web sajt izlazite iz admin dela portala a preko linka Administracija ponovo se vraćate. Da bi se odjavili pritisnite Logout.

NAPOMENA

Ako želite da administrator portala unese Vašu vest dovoljno je da vest u nekom elektronskom obliku pošaljete na e-mail: urednik@galilej.com i vest će biti oblikovana i prikazana na portalu.

EDITOVANjE PODATAKA O ŠKOLI

Ako želite da nešto dodate ili promenite o školi uključite taster edit i u nizu polja izvršite izmenu i na kraju pritisnite donji taster Unesi.
Sve dodatne informacije možete dobiti od autora: Nebojša Obradović, GALILEJ informacione tehnologije, Beograd, 011 30 66 785 ili 063 55 41 77, e-mail: galilej@gmail.com, www.galilej.com